11 lutego 2013

OMBRE RUFFLE CAKES

Tym razem powstał tort bez grama masy cukrowej.
Moda na ombre zawędrowała już jakiś czas temu do cukiernictwa, więc i ja miałam w końcu okazję zrobić tort w tym stylu.
Tort udekorowany kremem w czterech odcieniach żółtego (tylka Wilton'a nr 103).



14 komentarzy:

  1. Piękny :))) też robie torty, ale mi dałas inspirację :))

    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzooo ładny tory, wizualnie przepiękny:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam ombre!!Twój żółty- cudowny!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję wszystkim za miłe komentarze :) W planach mam jeszcze ombre turkusowo-błękitną ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie mogę się zdecydować, czy bardziej podoba mi się ten, czy ten beżowo-brązowy...

    OdpowiedzUsuń
  6. Piękny torcik :) A czy mogę zapytać na jakiej bazie zrobiona jest masa do dekoracji? Maślana klasyczna czy na bazie bezy czy z serkiem masckarpone? :) Super wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Falbanki były robione klasycznym kremem maślanym. Krem maślany na bazie bezy też by się na pewno sprawdził, natomiast co do mascarpone to raczej miałabym obawy, że za długo nie trzymałyby kształtu na torcie i mogłyby się te falbanki "zlać".

      Usuń
  7. Witam. Nie wiem czy to nie za duża prośba- ale... można prosić o przepis na takową masę albo choć składniki. Kupiłam juz tyki do dekoracji i próbowałam na różnych kremach ale ciągle nie trzymało się tak jak powinno. Dziękuję. Karolina

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przepis na krem do tego typu falbanek, niedługo znajdzie się na blogu, w odrębnym poście.
      Pozdrawiam
      Weronika

      Usuń
    2. Witam ponownie. Bardzo proszę ponownie o przepis na krem...wiem, że Pani jest ciągle zajęta, ale proszę. Pozdrawiam.
      Karolina

      Usuń