31 grudnia 2011

SYLWESTROWO

Posrebrzany, szampański tort sylwestrowy.



2 komentarze:

  1. a znajde gdzies przepisy na te twoje cuda?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnych przepisów nie podaję, gdyż ten blog ma na celu głównie przedstawienie zdjęć. Wszystkie torty, jak i babeczki są pokryte lukrem plastycznym (masą cukrową, marcepanową). Dodatkowo niektóre torty (tak jak np. ten noworoczny) są częściowo pomalowane barwnikami spożywczymi, bądź czekoladą.
      Torty są zazwyczaj przełożone śmietaną z owocami, orzechami, czekoladą... po prostu według uznania i jak kto lubi ;) .
      Szczerze polecam zabawę lukrem plastycznym, daje naprawdę wiele możliwości, a to co jest pod taką masą (biszkopt, śmietana, owoce) to już tak na prawdę najmniej istotna sprawa ;)
      Pozdrawiam :)

      Usuń