29 czerwca 2017

SZKOLENIE Z PODSTAW DEKORACJI W STYLU ANGIELSKIM 17.06.2017 - relacja

W Akademii Torcikowni szkolenie z podstaw dekoracji w stylu angielskim z pewnością jest jednym z bardziej obleganych szkoleń, które śmiało już można nazwać bestselerowym.
Podczas tych warsztatów uczestnicy uczą się m.in. jak samodzielnie wykonać doskonałej jakości masę cukrową (każdy z uczestników sam ją robi, nie pracujemy na gotowych masach), jak wykonać piękne i efektowne jadalne koronki, jak zrobić róże (od pączków, po pełne cieniowane duże róże). Dodatkowo uczestnicy uczą się robić pikowania na boku tortu, tworzą kokardę i goździki z masy cukrowej.

Na zdjęciach poniżej możecie zobaczyć uczestników, którzy szkolili się 17 czerwca w Gdańsku.

Najbliższe szkolenia:
- 6.08.2017r. Toruń --- modelowanie figurki kobiecej "Lalinda"
- 19.08.2017r. Gdańsk --- podstawy w stylu angielskim
- 20.08.2017r. Gdańsk --- tort piętrowy malowany we wzory kaszubskie
- 10.09.2017r. Katowice --- podstawy w stylu angielskim

Szczegóły szkoleń oraz zapisy - torcikownia@gmail.com























TORT DO SESJI FOTOGRAFICZNEJ

Ostatnio miałam okazję przygotować tort piętrowy, który miał być jednym z elementów dekoracji, wykorzystanych podczas sesji fotograficznej z okazji pierwszych urodzin.
Kolorystyka tortu została dobrana w ten sposób, aby mógł on pasować zarówno dla dziewczynki, jak i chłopca. Dlatego kolorem dominującym jest mięta (uzyska z barwnika Zieleń Liści Wilton'a), oraz kolor łososiowy (barwnik Kremowa Brzoskwinia Wilton'a) z elementami bieli. Wszystkie te barwniki można zakupić w sklepie Torcikowni TUTAJ.

Na wyjątkowe i przepiękne sesje fotograficzne zapraszam do Fotografia Jolanta Bork.





26 czerwca 2017

DRIP & NAKED Z KWIATAMI

Dzisiaj coś zupełnie innego.
Połączenie Drip CakeNaked Cake z żywymi kwiatami.
Tort zarówno prosty, ale i elegancki.

Do "zacieków" polecam pastylki czekoladowe Candy Melts Wilton'a. Szeroki ich wybór, zarówno smaków i kolorów, znajdziecie w sklepie Torcikowni TUTAJ.




19 czerwca 2017

SŁODKI STÓŁ NA PRZYJĘCIE KOMUNIJNE

Niżej chciałam pokazać Wam jeden z ostatnich słodkich stołów jaki miałam okazję przygotować w tym sezonie przyjęć komunijnych.
Na stole znalazły się m.in. babeczki o smaku toffi i raffaello, słoiczki z nadzieniami cytrynowymi i truskawkowymi, kruche ciasteczka z czekoladą, cake popsy, lemoniada, bezy, pianki... no i przede wszystkim tort.
Tort został udekorowany, na styl modnych ostatnio Drip Cake z bezami.








13 czerwca 2017

KOMUNIJNY Z PIWONIĄ

Tym razem coś zupełnie innego... tort nie obkładany masą cukrową, z czekoladowymi "zaciekami", z dużą piwonią i tylko drobnym akcentem komunijnym.

Czekoladowe "zacieki" wykonane przy pomocy śnieżnobiałych pastylek Candy Melts Wilton'a, dostępne
w sklepie Torcikowni TUTAJ.