mam pytanie - jaka masa jest pod angry birdsami? i jak dużo wcześniej należy wykonać angry bridsy aby nie opadały i były sztywne jak u Pani na zdjęciu? dziękuję z góry za odpowiedź
Masa pod dekoracjami to krem z serka mascarpone i śmietany (w proporcji 1:1 , śmietana 30% ubita na sztywno, dodany serek i dosłodzony do smaku). To jak dużo szybciej trzeba zrobić takie dekoracje, zależy od tego z jakiej masy cukrowej będą robione, ja robiłam z mojego przepisu i wystarczy je kilka godzin szybciej zrobić (w większości gotowe kupne masy cukrowe potrzebują 2-3 dni,aby podeschły i tak sztywno się trzymały). Przepis na moją masę cukrową znajdziesz tutaj: http://torcikownia.blogspot.com/2014/06/masa-cukrowa-lukier-plastyczny.html
superrrr.... moja córka ma niedługo urodziny i też rozważam babeczki zamist cukierków, tylko w jakimś "dziewczęcym" wydaniu. Piekne. Mój syn by sie zakochał w tych babeczkach.
Superzaste :)
OdpowiedzUsuńBoskie! :)
OdpowiedzUsuńmam pytanie - jaka masa jest pod angry birdsami? i jak dużo wcześniej należy wykonać angry bridsy aby nie opadały i były sztywne jak u Pani na zdjęciu?
OdpowiedzUsuńdziękuję z góry za odpowiedź
Masa pod dekoracjami to krem z serka mascarpone i śmietany (w proporcji 1:1 , śmietana 30% ubita na sztywno, dodany serek i dosłodzony do smaku).
UsuńTo jak dużo szybciej trzeba zrobić takie dekoracje, zależy od tego z jakiej masy cukrowej będą robione, ja robiłam z mojego przepisu i wystarczy je kilka godzin szybciej zrobić (w większości gotowe kupne masy cukrowe potrzebują 2-3 dni,aby podeschły i tak sztywno się trzymały).
Przepis na moją masę cukrową znajdziesz tutaj: http://torcikownia.blogspot.com/2014/06/masa-cukrowa-lukier-plastyczny.html
superrrr.... moja córka ma niedługo urodziny i też rozważam babeczki zamist cukierków, tylko w jakimś "dziewczęcym" wydaniu. Piekne. Mój syn by sie zakochał w tych babeczkach.
OdpowiedzUsuń